thema's

1.

2.

3.

thuis

vertrouwd

groeilocatie

Zorg ervoor dat mensen langer willen blijven. Vestigingswaarde vormt daarvoor een mooie brug – het verbindt de ervaringswaarde van een bijzondere plek of moment aan kansen om in de toekomst met trots te communiceren en met vertrouwen te investeren.

Biedt een moment, na het werk of de boodschappen, dat veilig, vertrouwd en weldadig voelt. Waar je even los kunt
laten om te dagdromen. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af in de binnenstad van de toekomst.

Creëer een gelegenheid waar ambachten elkaar inspireren, waar vakmensen samen koffie drinken en lunchen, waar technieken worden uitgewisseld en waar jongeren
motivatie vinden om hun professionele positie te nemen in de toekomst. Groeien is leren, leren is avontuur en avontuur verdient een plek.

4.

5.

6.

klimaatbestendig

verbindend

inclusief

Verkoel, verzacht, verwerk en voorkom het veranderende klimaat dat de omstandigheden bepaalt van alles wat we in de toekomst doen. Extreem weer met veel regen en zeewater, hitte, wind en zonne-energie, kunnen we aanpakken met natuurinclusieve, organische en circulaire
materialen en diensten. Maak die aanpak onderdeel van het voorstel.

Koester de openbare ruimte en zorg dat we tijd en ruimte maken om elkaar te groeten en te ontmoeten, om vertrouwen te bouwen en van elkaar te leren. Na Corona was iedereen erg blij om weer onder de mensen te zijn en elkaar weer te ontmoeten. Dat contact moeten we stimuleren, in de fysieke en de virtuele ruimte.

Maak de binnenstad toegankelijk en gastvrij voor alle mensen, ongeacht leeftijd, huidskleur, opleiding, mobiliteit, gender(-identiteit), of de inhoud van iemands portemonnee. Diversiteit brengt leven, energie, verrassing en ontwikkeling. Jongeren in alle soorten en maten verdienen hierin extra aandacht, want zij zijn de Zeeuwse toekomst.

7.

open

Maak een open en innovatieve binnenstad buiten de normale paden, met minder regels en ook ruimte voor gerommel. Iedereen die het wil – bewoner, bezoeker, klant en publiek – kan met laagdrempelige initiatieven de creatieve ondergrond voeden.